En İyi WordPress Hızlandırma Eklentileri
WordPress kullanıcıları, hızın ne kadar önemli olduğunu bilir. Web sayfanız yavaş çalışıyorsa, bu durum ziyaretçi kaybetmenize sebebiyet verebilir. Sonuç olarak hedefinize ulaşmanız zorlaşabilir. Ancak WordPress hızlandırma eklentileri kullanarak, sitenizin performansını bir üst noktaya ulaştırabilirsiniz.
Neden WordPress Hız Eklentisi Kullanmalısınız?
WordPress hızlandırma eklentisi, çok çeşitli avantajları beraberinde getirir. Trafiği yüksek web siteleri her daim hızlı yüklenmenin yollarını arar. Siteniz ne kadar hızlı yüklenir ise arama motorlarında o kadar iyi sıralama alırsınız. Ayrıca bu, çok daha fazla trafik alacağınız anlamına gelir. Hızlı bir web sitesinde insanlar sıkılmadan vakit geçirebilirler. Fakat tersi söz konusu olduğunda da kullanıcılar siteyi anında terk ederler.
WordPress site hızlandırma teknikleri oldukça fazladır. Bunların her birini uygulamak önemlidir. En çok tercih edilen yöntemler arasında da WordPress hız eklentileri yer almaktadır.
En İyi WordPress Hızlandırma Eklentileri Nelerdir?
WordPress siteniz için tercih edebileceğiniz birçok farklı hız eklentisi mevcuttur. En iyi WordPress hız eklentileri şunları içerir:
WP Rocket
WP Rocket, popüler bir hız eklentisi olarak öne çıkar. Dosya boyutlarını hafifletmek, komut dosyalarının ve stil sayfalarının oluşturulmasını sınırlama ve ayrıca önbelleğe almayı etkinleştirmek gibi çok çeşitli özellikler barındırır.
WP Rocket İndirmek İçin Tıklayınız.
W3 Total Cache
WordPress hız eklentileri arasında en çok tercih edilenlerden biridir. WordPress sitenizi hızlandırmak için eksiksiz bir araç seti sağlar. Eklentinin temel özellikleri arasında disk önbelleğe alma, tarayıcı önbelleğe alma, ağ hızlandırma yer alır.
WP Super Cache
Web sayfanızı hızlandırmaya yardımcı olan ücretsiz bir WordPress önbellekleme eklentisidir. Bunu sitenizin sayfalarını bir önbellekte depolayarak yapar. Bu sayede siteniz çok daha hızlı yüklenir.
Hyper Cache
Hyper Cache, paylaşılan sunucularda çalışan WordPress siteleri için özel olarak tasarlanmış ücretsiz bir önbellek eklentisidir. WordPress hız eklentileri söz konusu olduğunda dikkat çeken araç, tarayıcı önbelleğe alma ve sayfa sıkıştırma gibi çeşitli nitelikler barındırır.
Comet Cache
Comet Cache, WordPress için premium bir önbellek eklentisidir. Web sitenizin sayfalarını ve yayınlarını önbelleğe alarak web sitenizi hızlandırmanıza olanak tanır. Aynı zaman e-ticaret siteleri, portföy siteleri ve blog siteleri için de çeşitli özelliklerle beraber gelir. Pek çok farklı WordPress sitesinde kullanılabilir.
SG Optimizer
SG Optimizer, web siteleri için tasarlanmış ücretsiz bir WordPress hız eklentisi olarak lanse edilir. Sayfa sıkıştırma ve önbelleğe alma başta olmak üzere çeşitli özellikleri bulunur. Sitenizin hızlanmasını sağlamak istiyorsanız; ideal bir eklentidir.
Speed Optimizer – The All-In-One WordPress Performance-Boosting Plugin
WP Fastest Cache
WordPress hız eklentileri listesinde bir diğeri de WP Fastest Cache diyebiliriz. WordPress için geliştirilen eklenti, ücretsiz bir önbellek eklentisi olarak lanse edilir. Web sitenizin sayfalarını önbelleğe alır. Bu sayede sitenizi hızlandırmanıza izin verir. Ek olarak Safari, Firefox, Internet Explorer gibi birden çok tarayıcıyı desteklemektedir.
Quick Cache
WordPress performans eklentileri arayanlar için harika bir seçimdir. Quick Cache, WordPress için ücretsiz bir önbellek eklentisidir. Web sitenizin sayfalarını ve yayınlarını önbelleğe alarak web sitenizi hızlandırmanızı kolay hale dönüştürür. Safari, Firefox ve Internet Explorer gibi farklı tarayıcılarda problemsiz bir şekilde çalışma gösterir.
Litespeed Cache
Ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan eklenti, en fazla tercih edilen araçlardan biridir. Kullanılması hem kolaydır hem de özellikleri bakımından beklentileri karşılar. Sitenizin hız performansını iyileştirmeye odaklanır.
CloudFlare
WordPress hız eklentileri arasında bulunan CloudFlare, platformunuzu hızlandırma destek olan ücretsiz bir eklenti seçeneğidir. Web sitenizin sayfalarını önbelleğe alır ve daha hızlı yüklenme için CDN sağlar.
WordPress Sitesi Hız Artırma Yöntemleri Nelerdir?
WordPress hız yükseltme eklentisi kullanarak, sitenizin çok daha iyi bir performans göstermesini sağlayabilirsiniz. Ancak sadece eklentiler ile yetinmemelisiniz. Bunun için yapabileceğiniz çeşitli uygulamalar da mevcut. WordPress site hızlandırma eklentileri haricinde yapmanız gerekenler şunları kapsar:
İyi Bir WordPress Hosting Tercih Edin
Tercih ettiğiniz hosting türü, web sayfanızın hızında büyük bir fark yaratacaktır. Pek çok kişi performansı hesaba katmadan uygun fiyatlı seçeneklere yönelir. Ancak düşük kaliteli bir barındırma, sitenizin yavaş çalışmasına yol açabilir. Özel bir sunucu ya da VPS satın alırsanız web sayfanızın performansı üzerinde çok daha fazla kontrole sahip olursunuz.
Hafif Bir Tema Kullanın
WordPress platformunuzun hızında büyük fark yaratacak bir diğer nokta ise şüphesiz ki temadır. Daha hafif WordPress temaları, çok daha hızlı yüklenir. Daha ağır olanlar ise sitenizde gecikmelere neden olur. Popüler temalar hız açısından iyi optimize edilmiştir. Bu sebeple de WordPress hızlı tema seçeneklerini mutlaka gözden geçirmelisiniz.
Önbellek Eklentisi Kullanın
WordPress sitelerin yavaşlamalarının temel sebeplerinden biri de bir ziyaretçi sayfaya her eriştiğinde sayfaların veritabanından yüklenmesinin gerekmesidir. Eğer ki, veritabanınız dolu ise bu işlem yavaş bir şekilde gerçekleşir. Yukarıda sıraladığımız WordPress hız eklentileri arasından seçim yaparak, bu probleme çözüm üretebilirsiniz.
Eklenti Kullanımını Minimuma Düşürün
Sitenizde az sayıda eklenti kullanmanızı öneririz. Eklentilerin kullanımını minimuma indirmek, web sayfanızın yüklenmesini hızlandıracaktır. Örneğin, kullanmadığınız bir eklenti var ise bunu devre dışı bırakarak, sitenizin performansını olumsuz etkilemesini önleyebilirsiniz.
Görselleri Optimize Edin
Görseller, sitelerin yavaşlamasına neden olabilir. Bundan dolayı onları daha hızlı yüklenecek biçimde optimize etmelisiniz. Bu aşamada size yardımcı olacak çeşitli görüntü sıkıştırma ve optimizasyon eklentileri kullanabilirsiniz. Sonuç olarak WordPress sitenizin hızını önemli ölçüde artırabilirsiniz.